Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami

Quiche je pro pikniky jako stvořený. Dá se upéct den dopředu, dobře se přenáší a dá se krájet nejen na dílky jako koláč, ale třeba i na jednohubkové kostičky. Slaných koláčů už jsme v redakci upekli mnoho, ale tenhle od Rack Food... ten budeme brzo péct zase. Je totiž skvělý!

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 170 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
    • 250 g hladké mouky
    • 2 žloutky
    • 1 lžíce strouhaného parmazánu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka strouhaného muškátového oříšku

    NA NÁPLŇ

    • 200 g lišek
    • 1 lžíce másla
    • 4–5 šalotek, nakrájených na klínky
    • 80 g schwarzwaldské šunky, nakrájené nadrobno
    • střik bílého vína
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 250 ml crème fraîche
    • 100 ml zakysané smetany
    • 1 lžíce medové hořčice
    • 2 žloutky
    • 1 celé vejce
    • hrst lístků baby špenátu
     

Příprava jídla

1 Máslo spolu s moukou, žloutky a ostatními ingrediencemi propracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.

2 Troubu předehřejte nad 190°C. Vychlazené těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu (o průměru 26–28 cm). Případné přesahy odřízněte. Těsto na dně propíchejte vidličkou a formu uložte do lednice.

3 Lišky lehce pokrájejte a opečte na másle, přidejte šalotku, šunku, opečte a podlijte bílým vínem. Osolte a opepřete a nechte lehce zchladnout.

V misce prošlehejte všechny druhy smetany, hořčici, žloutky a vejce. Osolte a opepřete. Vlijte do připraveného korpusu. Do liškového základu vmíchejte baby špenát a připravenou směs rozprostřete na náplň. Koláč vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Buttermilk fried chicken burger

Chleba se zakysaným máslem a nakládanou mrkví

Omeleta okonomijaki

Laskonky s griliášovým krémem

Přidat komentář