Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quinoový burger se žampiony

V redakci jsme k tomuhle receptu přistupovali s mírnou nedůvěrou, když jsme ale burger ochutnali, zamilovali jsme se! Žádná z přísad v chuti nepřevládá a jejich kombinace je prostě skvostná. 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 50g krémových (hnědých) žampionů
    • 150g pevného hedvábného tofu (viz Něco navíc), okapaného
    • 227g konzerva vodních kaštanů (pod názvem water chestnuts koupíte v asijských obchodech), slitých a propláchnutých
    • 1 lžíce sezamové pasty tahini
    • 1 vejce
    • 2 stroužek česneku, drcený
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 130g (1,5 hrnku) quinoových vloček
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 celozrnné bulky, přepůlené
    • našikmo nakrájené lusky cukrového hrášku, plátky salátové okurky a bílé ředkve daikon, nakládaný zázvor, černá sezamová semínka a lístky koriandru k podávání

    NA WASABI MAJONÉZU

    • 300g měkkého hedvábného tofu (viz Něco navíc)
    • 2 lžičky rýžového vína mirin
    • 2 lžičky rýžového octa
    • 1/2 lžičky wasabi pasty
    • 1 lžička vločkové mořské soli 

Příprava jídla

1 Dejte žampiony do kuchyňského robotu a několika pulzy je nasekejte nahrubo. Přesypte do mísy. Do uvolněného robotu dejte tofu a vodní kaštany a nasekejte nadrobno. Přidejte k žampionům spolu s tahini, vejcem, česnekem, solí, pepřem a 1/3 quinoových vloček. Promíchejte a ze vzniklé hmoty vytvarujte 4 burgery. Obalte je ve zbylých quinoových vločkách a lehce vločky přitiskněte.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm burgery zhruba 4 minuty po každé straně dozlatova.

3 Dejte všechny přísady na wasabi majonézu do uvolněného robotu a rozmixujte dohladka.

4 Spodní půlku housek potřete vždy 2 lžícemi wasabi majonézy, na ni položte burger a navrch lusky cukrového hrášku, tenké plátky okurky a ředkve, nakládaný zázvor a posypte sezamem a koriandrem. Přiklopte horní půlkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Hedvábné tofu pevné i měkké (silken tofu firm a soft) se prodává v tetrapakové krabičce a má opravdu hebkou konzistenci, kterou jsme si oblíbili. Koupíte ho třeba i v Tescu, ale jistojistě v asijských obchodech, např. www.umodrehoslona.com

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninové a bramborové špízy na rozmarýnu

Krevetové špízy na citronové trávě

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety

Šípkový ledový čaj s malinami a pomerančem

Ledový chai

Ledový čaj s citronovou trávou, limetou a mátou

Supersalát ze zásob

Křupavý salát se zelenou zálivkou

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Lilkový burger s pestem

Zelený vegeburger

Přidat komentář