Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatový salát s chlebem a chorizem

Svěží rajčatový salát skvěle doplní pikantní chorizo a křupavé opečené krutony.

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Pečení 0:05
Salát

Ingredience

    • 150g zelených fazolek, očištěných
    • 1 lžíce panenského olivového oleje + na chleba
    • 1 klobása chorizo, nakrájená na plátky nebo na kostičky
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 200g italského chleba ciabatta nebo rustikální bagety, natrhané
    • 250g třešňových rajčátek, přepůlených
    • 1 červená cibule, přepůlená a nakrájená na plátky
    • velká hrst lístků hladkolisté petrželky
    • 100g rukoly

Příprava jídla

1 Ve vroucí osolené vodě povařte fazolky, stačí jim asi 3 minuty. Pak sceďte a hned zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Odložte stranou.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm chorizo dokřupava. Stáhněte z ohně, vlijte ocet a rychle zamíchejte na zálivku.

3 Natrhaný chleba pokapejte olejem a opečte v troubě předehřáté na 220°C dozlatova; trvá to asi 5 minut.

4 Na servírovací mísu rozložte rajčátka, fazolky, cibuli, chleba a chorizo. Pokapejte zálivkou z pánve a posypte petrželkou a rukolou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vietnamský salát s grilovaným masem

Kuřecí salát s avokádem

Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Cizrnový salát s jogurtem a lososem

Syté & pestré saláty

reklama

Přidat komentář