Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Tahle salátová variace na středomořské téma nesmí na žádné grilovačce chybět!

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 800g míchaných rajčat (žlutých, červených, oválných, kulatých)

    NA GREMOLATU

    • 1/2 červené cibule, na tenké plátky
    • strouhaná kůra z 1/2 pomeranče a 1 citronu
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky 
    • 2 lžíce najemno nasekané máty
    • 1 stroužek česneku, nakrájený najemno

    NA DOKONČENÍ

    • panenský olivový olej na pokapání
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150g ricotty
    • hrst černých oliv (viz Něco navíc) 

Příprava jídla

1 Rajčata nakrájejte nahrubo. Na gremolatu namočte cibuli na 10 minut do studené vody. Sceďte, vymačkejte v čisté utěrce. Smíchejte s ostatními přísadami na gremolatu a odložte.

2 Před podáváním rajčata rozložte na servírovací talíř. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Navrch rozdrobte ricottu a posypte olivami a připravenou gremolatou.

NĚCO NAVÍC

My jsme použili černé olivy bez nálevu, které jsou někdy označeny ‚na řecký způsob‘. V supermarketech je najdete například pod značkou Fragata (250g za cca 50Kč). 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninové a bramborové špízy na rozmarýnu

Krevetové špízy na citronové trávě

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety

Šípkový ledový čaj s malinami a pomerančem

Ledový chai

Ledový čaj s citronovou trávou, limetou a mátou

Supersalát ze zásob

Křupavý salát se zelenou zálivkou

Lilkový burger s pestem

Quinoový burger se žampiony

Zelený vegeburger

reklama

Přidat komentář