Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Chytit štiku je kumšt! Výzva pro každého správného rybáře. Ale stejný kumšt je i dobře ji připravit...

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT3M
Vaření 0:03
Těstoviny

Ingredience

    • 300g hladké mouky + na pomoučnění
    • 2 vejce + 4 žloutky
    • 1 lžíce mléka
    • rukola k podávání

    NA NÁPLŇ

    • 200g uvařeného a obraného masa ze štiky, zbaveného kůstek
    • 2 žloutky
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
    • 1 snítka čerstvé majoránky, lístky otrhané a najemno nasekané
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 2 lžíce smetany ke šlehání, 33% citronová šťáva na dochucení
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    NA OMÁČKU

    • 1 lžíce másla + 100g na dokončení
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 100ml suchého bílého vína
    • 200ml rybího vývaru
    • hrst nasekaných bylinek (např. estragon, kopr, majoránka...)

     

Příprava jídla

1 Vidličkou promačkejte a spojte suroviny na náplň, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a solí a odložte do chladničky.

2 Mouku, vejce, žloutky a mléko propracujte s 1 lžící vody a špetkou soli, až vznikne vláčné, ale stále přiměřeně tuhé těsto. Vyválejte z něj na pomoučněné pracovní ploše (nebo ve strojku na těstoviny) co nejtenčí plát a překrojte ho na 2 stejné díly. Na jeden si vroubkovaným rádýlkem naznačte čtverečky raviol. Lžičkou do jejich středu rozdělte připravenou náplň. Štětečkem namočeným do vody mírně navlhčete naznačené vlnkované čáry – okraje budoucích raviol. Zlehka přikryjte druhým plátem těsta a přitiskněte, abyste nejdřív vyhnali přebytečný vzduch, a pak přimáčkněte okraje. Rádýlkem nakrájejte ravioli.

3 Na omáčku na lžíci másla opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Zalijte vínem a nechte svařit napolovic. Přidejte vývar a opět svařte na polovinu. Vypněte a do omáčky zašlehejte 100g másla nakrájeného na kostičky. Nakonec dochuťte solí, špetkou pepře a bylinkami.

4 Ravioli uvařte ve vroucí osolené vodě – trvá to asi 3 minuty. Podávejte s připravenou omáčkou, doplněné rukolou a hoblinami parmazánu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Štika dušená s cizrnou a chorizem

Přidat komentář