Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Red Velvet s oreo naplní , ganache a pusinkovými větrníčky

Popis receptu: 

Recept na dort Red Velvet s čokoládovou ganache, oreo náplní a pusinkovými větrníčky s jahodami

Autor: petra zavoralová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 14
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus-

    500g - hladká mouka

    350g - cukr krupice

      30g - kakao holandského typu

    230g - maslo

     0,5l - podmáslí

        4ks vejce

        2 lžičky vanilkový extrakt

        3 lžičky ocet vinný

        2 lžičky jedlá soda

        1 lžička potravinářské barvivo červené

        2 špetky soli

    Krém

    500g mascarpone

    600 mililitrů šlehačky 40%

    2  vanilkový cukr

    1 lžička vanilkový extrakt

    200g moučkový cukr

    2 ztužovače do smetany

    2 balíčky oreo( cca 8 sušenek)

    Ganache

    100 mililitrů šlehačky 

    230 g čokoláda 70%

    Pusinky

    2 bílky

    110g krupiový cukr

    0,5 lžičky vanilkový extrakt

    1 polévková lžíce škrobu

    0,5 lžičky vinného octa

    Dortová forma 21 cm, pokud nemáte dvě formy je lepší rozdělit ingredience na korpus na dva díly po dvou korpusech.

    Na ozdobu 0,250 g jahod

     

     

Příprava jídla

Troubu rozehřejeme na 175 stupňů, vymažeme dortové formy pořádně máslem.

Mouku smícháme se solí a kakem, vedle v míse ušleháme změklé máslo s krup. cukrem asi tak 4 minutky, postupně k máslu přidáváme vejce vždy dobře prošlehat, nakonec vanilkový extrakt.

Podmáslí promícháme s gelovým barvivem a pomalu přidáváme na střídačku s moukou do másla

šlehač nastavíme na nižší stupeň, ve skleničce smíchat ocet s jedlou sodou, vznikne pěna kterou rychle vmíchejte do těsta, těsto rodělte do dvou forem rovnoměrně a pečte asi asi 30min. poznáte podle špejle. Po upečení nechat zchladnout , poté vyndat z formy a oba korpusy proříznout a seříznou vrch do roviny pokud je třeba.

V rendlíku zahřat šlehačku jak začne po krajích perlit přelijem s ní čokoládu kterou jsme si rozlámali do misky a necháme 10 minut stát , pak metlou promícháme.

Pusinky si připravuji den předem dva bílky s cukrem šleháme do tuha cca 5 minut pak přidáme škrob , extrakt a ocet. Směs dáme do zdobícího sáčku a na pečící papír nastříkáme pusinky. Pečeme 140% na 10 minut pak cca 120% asi 15 až 20 minut podle velikosti.

Mascarpone dáme do vyšší mísy přilijeme šlehačku a přidáme ztužovač, ušleháme do tuha nakonec přidáme van. cukr., moučkový cukr, van. extrakt. prošlehame . Potom dáme na stranu jednu třetinu ktému tu použijeme na potření dortu, do zbylého krému rozdrobíme oreo sušenky a promícháme stěrkou. Promažeme korpusy navrstvíme na sebe , pak vezmeme krém odložený stranou a natřeme strany korpusu. Vezmeme ganache tři lžíce dame stranou na promazání pusinek zbytek nalijeme na korpus a stěrkou lehce rozetřeme aby lehce ztekla přez hranu dortu, necháme trocu ztuhnout a ozdobíme pusinkovými větrníčky a jahodami. 

Přidat komentář