Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řepný chlebíček s kozím sýrem

Nebojte se experimentovat! Nahraďte dýňová semínka svou oblíbenou směsí oříšků. Můžete obměnit i koření a bylinky, a chléb tak bude pokaždé trochu jiný.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 chlebíček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H20M
Pečení 1:20
Chléb a pečivo

Ingredience

    • máslo na vymazání formy a k podávání
    • 50 g jemných ovesných vloček
    • 50 g dýňových semínek
    • 1 vrchovatá lžíce nasekaných lístků tymiánu
    • 2 lžičky celého kmínu
    • 100 g hladké mouky
    • 100 g celozrnné pšeničné mouky jemně mleté (k dostání v prodejnách zdravé výživy, např. pod značkou Bioharmonie)
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 1/4 lžičky jedlé sody + 3/4 lžičky soli
    • 200 g vařené červené řepy, nastrouhané najemno (váha po oloupání a nastrouhání)
    • 2 velká vejce
    • 80 ml slunečnicového oleje
    • 80 g zakysané smetany
    • 1 lžíce tekutého medu
    • 30 g parmazánu, nastrouhaného najemno
    • 100 g čerstvého kozího sýra, nakrájeného na asi 2cm kousky
    • ochucená vločková mořská sůl k podávání (my jsme použili růžovou sůl Flor de Sal)

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček o rozměrech 20 x 10 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2 V misce promíchejte ovesné vločky, dýňová semínka, tymiánové lístky a kmín. Pak naberte vrchovatou lžíci směsi a odložte ji.

3 Ve velké míse promíchejte metlou (nebo do ní prosejte) oba druhy mouky s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Přidejte vločkovou směs a nastrouhanou řepu. Znovu promíchejte.

4 V jiné misce prošlehejte vejce, olej, zakysanou smetanu, med a parmazán. Přelijte do mísy k mouce a spol. a promíchejte stěrkou, aby vzniklo těsto o stejnoměrné konzistenci.

5 Těsto nalijte do připravené formy, pak do něj rovnoměrně vtiskněte kozí sýr a posypte ho odloženou směsí vloček a semínek. Pečte asi 40 minut, potom formu opatrně napevno zabalte do alobalu a pečte dalších 40 minut, aby špejle zapíchnutá do středu chlebíčku vyšla čistá a nepříliš vlhká. Pak formu vybalte z alobalu a nechte 5 minut chladnout. Poté chlebíček vyklopte na mřížku a hned ho obraťte posypem vzhůru. Před krájením nechte chladnout na mřížce aspoň 20 minut. Podávejte s máslem a solí podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zářivá šťáva s kurkumou

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem

Amarantová kaše s malinovou omáčkou

Přidat komentář