OBCHOD

Řezy Florida

Tři zdánlivě nesourodé komponenty – lehký sníh, hutný krém a piškotový korpus – jsou zde v dokonalé harmonii. 

Vydání: 2016/3
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 malý plech
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 200g polohrubé mouky
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 5 vajec, bílky a žloutky zvlášť
    • 180g krupicového cukru

    NA KRÉM

    • 500ml mléka
    • 5 žloutků
    • 100g krupicového cukru
    • 5 lžic hladké mouky
    • 200g másla
    • 100g moučkového cukru

    NA SNÍH

    • 5 bílků
    • 200g krupicového cukru
    • šťáva z 1/2 citronu 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku s kakaem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte cukr a 2–3 lžíce vody. Potom do sněhu zašlehejte žloutky a pak kakao s moukou. Vlijte na připravený plech a pečte asi 30 minut. Nechte vychladnout.

2 Na krém: Mléko vlijte do rendlíku a zahřejte. Žloutky prošlehejte s cukrem a za stálého šlehání do nich opatrně vlijte teplé mléko. Vše vlijte zpět do hrnce, vmíchejte mouku a za stálého míchání uvařte hustý krém. Přikryjte jej potravinářskou fólií (tak se na povrchu neutvoří škraloup) a nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do ní zašlehejte vychladlý krém. Hotový krém rozetřete na korpus a povrch uhlaďte.

3 Na sníh nasypte do hrnce 100g cukru, přidejte 2–3 lžíce vody a svařte na hustý sirup. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem nad vodní lázní na tuhý sníh, za stálého šlehání pramínkem přilévejte horký sirup. Pak zašlehejte citronovou šťávu a 2–3 lžíce vody. Sníh rozetřete na krém a opalte cukrářskou pistolí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodový shake

Krupicové flameri s tvarohem do skla

Sendvič s krůtí šunkou a mrkví

Sušenky s mléčnou čokoládou

Puntíkatý dort

Přidat komentář