Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové vafle à la mrkvový dort

Mrkvový dort nikdy neomrzí, proměňte ho v nejlepší snídani pod sluncem.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT4M
Opékání 0:04

Ingredience

    • 200 g ricotty
    • 200 ml mléka
    • 1–2 lžíce třtinového cukru šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče
    • 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • 1–2 lžičky mleté skořice
    • 3 vejce
    • 40 g jemně namletých vlašských či lískových ořechů
    • 120 g hladké mouky
    • 1/2 sáčku (6 g) prášku do pečiva
    • 1 střední mrkev, nastrouhaná najemno
    • špetka soli
    • hrst sekaných vlašských ořechů
    • olej ve spreji, rostlinný olej či přepuštěné máslo na vytření plotýnek

    K PODÁVÁNÍ

    • zakysaná smetana
    • kokosový nebo javorový sirup
    • maliny, čerstvé a/nebo lyofilizované,
    • zrnka z granátového jablka
    • lístky čerstvé bazalky nebo máty

Příprava jídla

1 Ricottu prošlehejte s mlékem, cukrem, šťávou a kůrou z pomeranče, vanilkou, skořicí a žloutky a do směsi zašlehejte mix mouky a strouhaných oříšků s práškem do pečiva, který jste předem přesili přes jemné sítko, a nastrouhanou mrkev. Opatrně stěrkou do těsta zapracujte pevný sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli a nakonec i sekané ořechy. Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

2 Podávejte s kopečkem zakysané smetany, polité sirupem, ozdobené malinami, zrnky granátového jablka, drcenými lyofilizovanými malinami a lístky bazalky nebo máty.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkové vafle z podmáslí

Batátové vafle se zmrzlinou

Vafle Černý les

Bezlepkové banánovo-pohankové vafle

Slavnostní oběd na první jarní neděli

Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty

Přidat komentář