Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami

Tohle jsou ty nejúžasnější, nejvíc nadýchané, lehoučké lívanečky, které jsme kdy ochutnali...

Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT6M
Opékání 0:06

Ingredience

    • 200g ricotty
    • 100g odtučněného tvarohu ve vaničce
    • 200ml mléka
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 180g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • špetka soli
    • borůvky (nejlépe lesní)
    • máslo na vytření pánve

    NA OMÁČKU

    • 200g lesního ovoce
    • javorový sirup podle chuti
    • kukuřičný škrob na zahuštění (nemusí být) 

Příprava jídla

1 Ricottu, tvaroh, mléko, žloutky, cukr a vanilkový extrakt prošlehejte, aby se dokonale spojily. Vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a šlehejte dohladka. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojte s těstem. Nakonec vmíchejte borůvky. Rozpalte si pánev, vytřete ji máslem a lžící tvarujte lívanečky. Opékejte dozlatova z obou stran.

2 Na omáčku si svařte lesní ovoce s cca 150ml vody a doslaďte javorovým sirupem. Pokud toužíte po hustší omáčce, rozmíchejte lžíci škrobu v půl hrnečku vody, přilijte k ovoci a za stálého míchání vařte alespoň 2 minuty (hotová omáčka zhoustne a bude čirá, ne bělavá).

NĚCO NAVÍC

Lívanečky můžete podávat s čímkoli chcete, třeba s kaštanovým pyré, javorovým sirupem, medovým máslem, zakysanou smetanou a oblíbenou zavařeninou, nahřátým arašídovým máslem, skořicovým cukrem nebo si zbytek tvarohu vyšlehejte s vanilkovým cukrem... 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kynutý koláč s drobným ovocem a drobenkou

Křehký koláč se žloutkovým krémem

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

Vtipná ranní kaše

Palačinkový dort

30x neodolatelné borůvky

Palačinky a lívance

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept je skvělý, protože jsem neměla čerstvé borůvky, přidala jsem mražené ostružiny po předchozím částečném rozbiti mraženého ovoce. Výsledek neměl chybu. Vršek jsem pomazala hruškovými povidly a zakysanou smetanu. mirka

Přidat komentář