OBCHOD

Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami

Tohle jsou ty nejúžasnější, nejvíc nadýchané, lehoučké lívanečky, které jsme kdy ochutnali...

Vydání: 2016/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 0:06

Ingredience

    • 200g ricotty
    • 100g odtučněného tvarohu ve vaničce
    • 200ml mléka
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 180g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • špetka soli
    • borůvky (nejlépe lesní)
    • máslo na vytření pánve

    NA OMÁČKU

    • 200g lesního ovoce
    • javorový sirup podle chuti
    • kukuřičný škrob na zahuštění (nemusí být) 

Příprava jídla

1 Ricottu, tvaroh, mléko, žloutky, cukr a vanilkový extrakt prošlehejte, aby se dokonale spojily. Vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a šlehejte dohladka. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojte s těstem. Nakonec vmíchejte borůvky. Rozpalte si pánev, vytřete ji máslem a lžící tvarujte lívanečky. Opékejte dozlatova z obou stran.

2 Na omáčku si svařte lesní ovoce s cca 150ml vody a doslaďte javorovým sirupem. Pokud toužíte po hustší omáčce, rozmíchejte lžíci škrobu v půl hrnečku vody, přilijte k ovoci a za stálého míchání vařte alespoň 2 minuty (hotová omáčka zhoustne a bude čirá, ne bělavá).

NĚCO NAVÍC

Lívanečky můžete podávat s čímkoli chcete, třeba s kaštanovým pyré, javorovým sirupem, medovým máslem, zakysanou smetanou a oblíbenou zavařeninou, nahřátým arašídovým máslem, skořicovým cukrem nebo si zbytek tvarohu vyšlehejte s vanilkovým cukrem... 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kynutý koláč s drobným ovocem a drobenkou

Křehký koláč se žloutkovým krémem

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

Vtipná ranní kaše

Palačinkový dort

30x neodolatelné borůvky

reklama

Přidat komentář