Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14537 kcal
Bílkoviny 603 g
Sacharidy 1489 g
Tuky 635 g
Vláknina 171 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trifle můžete servírovat jako samostatné poháry, ale i jako jeden obrovský dezert, z něhož si každý nabere do vlastní misky.

Suroviny

sušenky 20 ks
amaretti
NA ŽELÉ
želatina 2,5 plátků
amaretto 150 ml
sirup ovocný 100 ml
jahodový
NA KRÉM
mléko 125 ml
škrob ½ PL
vanilkový extrakt ½ ČL
ricotta 500 g
Na mandle
bílek ½ ks
skořice 1 špetka
sůl 1 špetka
Na meringue
bílek 1,5 ks

Postup

1

Nejdříve připravte želé. Želatinu namočte do studené vody, jahodovou šťávu a 200 ml vody zahřejte, odstavte z plotny a vmíchejte vymačkanou želatinu, přidejte amaretto a směs rozdělte do větších sklenic (doporučujeme použít širší sklenice o objemu 250–300 ml). Dejte do lednice a nechte přes noc ztuhnout.

2

Na krém dejte do hrnce mléko, polovinu smetany a přiveďte k varu. V míse prošlehejte žloutky, cukr, škrob a vanilkový extrakt. Horké mléko pomalu zašlehejte do žloutkové směsi, potom celý obsah mísy vlijte zpět do hrnce a na mírném plameni za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne. Přelijte jej do mísy, přitiskněte na něj potravinovou fólii a nechte vychladnout.

3

Připravte mandle. Předehřejte troubu na 180°C. Mandle promíchejte s bílkem, potom je rozložte na plech vyložený pečicím papírem, posypte cukrem, skořicí a špetkou soli. Promíchejte a dejte péct na 15–18 minut. Nechte zcela vychladnout. Pak je nalámejte a nasekejte nahrubo.

4

Zbylou šlehačku ušlehejte dotuha, ricottu prošlehejte, spojte s krémem a nakonec vmíchejte šlehačku.

5

Zhruba 1/3 ricottového krému rozdělte na ztuhlé želé. Na něj nasypte zhruba polovinu sušenek (můžete je předem lehce podrtit) a pokropte je amarettem. Zopakujte a jako poslední vrstvu dejte ricottový krém.

6

Trifle dejte do lednice a připravte si meringue. Bílky a cukr dejte do žáruvzdorné mísy a šlehejte nad párou, dokud se cukr nerozpustí. Směs sejměte z plotny a šlehejte do pevných a lesklých špiček. Meringue navrstvěte na trifle, opalte cukrářskou pistolí a posypte sekanými zkaramelizovanými mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč