Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s hříbky

S vůní lesa

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Italská

Ingredience

    • 120 g másla
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 300 g čerstvých hříbků, na kostičky + 1 celý hříbek na plátky na dokončení
    • 320 g rýže carnaroli nebo arborio
    • 100 ml suchého bílého vína
    • 1 litr zeleninového vývaru, horkého
    • 60 g parmazánu, čerstvě nastrouhaného
    • sůl a čerstvě meltý pepř
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Polovinu másla rozpusťte v hrnci a nechte trochu zhnědnout. Přidejte šalotku s česnekem, krátce je opečte a přidejte hříbky nakrájené na kostičky. Vše restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda. Potom přidejte rýži, nechte ji zesklovatět a zalijte vínem. Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně vývar a vařte, dokud rýže nebude uvařená al dente a nezíská krémovou konzistenci.

2 Mezitím zbylý hříbek nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla.

3 Rizoto stáhněte z ohně, vmíchejte zbylé studené máslo a parmazán (tomuto procesu se říká mantecatura), následně osolte a opepřete a rizoto podávejte s plátky hub a petrželkou.

NĚCO NAVÍC

Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou

Základní rizoto z trouby

20x houby na všechny způsoby

Přidat komentář