Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rotelle se slaninou a hráškem

Receptů na jednoduché, rychlé a originální těstoviny není nikdy dost! Třeba tyhle rotelle si vmžiku zamilujete!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 400g rotelle nebo jiných krátkých těstovin
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 10 plátků sušené slaniny, nakrájených na nudličky
    • 60g crème fraîche nebo
    • 30% zakysané smetany

    NA HRÁŠKOVÉ PESTO

    • 180g mraženého hrášku
    • hrst mátových lístků, nakrájených najemno
    • 60ml panenského olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • kůra a šťáva z 1 citronu 

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a uchovejte asi 1/4 hrnku vody z vaření.

2 Na hráškové pesto dejte hrášek do ohnivzdorné mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby byl ponořený. Nechte 2 minuty stát a pak sceďte. Dejte do robotu, osolte a spolu s ostatními přísadami nasekejte nahrubo.

3 Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm slaninu 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Pár kousků slaniny vyjměte a odložte na pozdější ozdobení. Přidejte těstoviny, odloženou vodu z vaření a crème fraîche (případně zakysanku). Osolte, opepřete a zlehka promíchejte.

4 Těstoviny podávejte s hráškovým pestem, ozdobené křupavými kousky slaniny. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí ravioly s mascarpone, cuketou a šalvějí

Letní bolognese

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

18x originální těstoviny

Přidat komentář