Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rumpsteak a omáčka Ambiente

Rumpsteak je plátek z malého ořechu vysoký 2,5cm, jemný a s plnou chutí. Omáčka Ambiente není úplně klasická omáčka – má spíše charakter ochuceného másla. V ústech vám ovšem způsobí bouřlivou slaninovou explozi, po níž následuje dlouhý jemný máslový dojezd – a pozor, je návyková!

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
PT20M
Opékání 0:20
Maso

Ingredience

    • 4 steaky z malého ořechu
    • rostlinný olej na potření
    • vločková sůl a čerstvě hrubě mletý pepř
    • omáčka a příloha podle chuti 

    OMÁČKA AMBIENTE

    • 150g anglické slaniny
    • 80g špeku
    • 100g másla + 3 lžíce na dokončení
    • 1 lžíce kuliček jalovce 

Příprava jídla

1 Maso vyjměte z chladničky 15 minut před opékáním. Potřete je olejem, opepřete, položte na rozpálenou pánev a zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně). Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 6–10 minut po každé straně. Hotový steak nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh. 

OMÁČKA AMBIENTE

Slaninu a špek nakrájejte na plátky a v troubě rozehřáté na 200°C upečte dokřupava. Nechte okapat na papírových utěrkách. V kastrůlku na 100g másla pomalu zahřívejte nahrubo podrcený jalovec. Teplota nesmí přesáhnout 90°C. Upečenou slaninu a špek rozmixujte tyčovým mixérem. Po částech zašlehejte zbylé vychlazené máslo a přecezené jalovcové máslo. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Steak z roštěnky a lišková omáčka

Studené omáčky ke steaku

Ochucená másla

Bramborové hranolky z trouby & další přílohy ke steaku

Přidat komentář