Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba na víně se zeleninou

Lehčí večeři – jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí vše nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte na stole večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Pečení 0:25
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 kg filetů z tresky, halibuta či jiné bílé ryby
    • 300 ml suchého bílého vína
    • 1 cuketa, nakrájená na kolečka či klínky
    • 1 červená cibule, nakrájená na klínky
    • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
    • 100 g třešňových rajčátek
    • 4 mini (baby) lilky
    • hrst směsi zelených a černých oliv
    • mořská sůl
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 1 lžíce odrhnutých lístků čerstvého oregana nebo tymiánu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 sušená chilli paprička, rozdrcená

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Rybu dejte do pekáčku s vyšším okrajem, přilijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.

NĚCO NAVÍC
Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a před podáváním vsypat do pekáčku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masové ragú v rolovaném lilku

Lilková pizza po sicilsku

Lilková parmigiana

Salát s vejci a grilovaným lilkem

22 podob lilku

Přidat komentář