Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba s cibulí a paprikou

Jemné a křehké rybí maso a jejich výrazný doprovod v podobně cibule a paprik stačí doplnit opečenými brambůrky.

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15
Maso

Ingredience

    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • 150 g cibule, nakrájené na klínky
    • 1–2 zelené papriky (podle velikosti), zbavené semen a na proužky
    • 2 filety z pstruha či jiné sladkovodní ryby, bez kostí a kůže (cca 300 g)
    • 1/4 lžičky sušené majoránky
    • vločková mořská nebo česneková sůl
    • 60 ml zeleninového vývaru
    • 1 lžička jablečného octa (nemusí být)
    • drobné vařené a pak opečené brambory s máslem a petrželkou k podávání 

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi na středním ohni opékejte na lžíci oleje cibuli a papriku 8–10 minut, aby změkly a mírně se zabarvily. Zeleninu shrňte na stranu a do pánve vlijte další lžíci oleje. V jedné vrstvě přidejte rybu. Zakryjte ji zeleninou a opékejte 2–5 minut (podle tloušťky filetů), aby byla zpola propečená. Pak zeleninu shrňte, rybu obraťte, posypte majoránkou a osolte mořskou nebo česnekovou solí. Do pánve vlijte vývar a ocet a duste, aby byla ryba hotová a tekutina se mírně vyvařila. Rybu podávejte se zeleninou a s brambůrkami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh s petrželovo-cibulovým pyré a lehkou šafránovou omáčkou

Pstruh na mandlích

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Pečený pstruh se slaninou, tymiánem a fazolkami

Cibulovo-česneková polévka s pórkem

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Bulky s tymiánem a s česnekovým máslem

Trojcibulový dip

REKLAMA

Přidat komentář