Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba s paprikami po španělsku

Ryba s paprikami po španělsku

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3550 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 503 g
Tuky 75 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Papriky pocházejí ze Střední Ameriky. Po jejím kolumbovském znovuobjevení se začaly pěstovat skoro po celém světě.

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
klobáska, nakrájená na kolečka
fenyklová semínka 1,5 ČL
nakrájená nahrubo
zbavená semínek a nakrájená na tlusté proužky
zbavená semínek a nakrájená na tlusté proužky
varného typu A nebo B, nejlépe podlouhlých či rohlíčků (my jsme použili Amandine), nakrájených na 2cm kolečka
paprika mletá uzená pálivá 2 ČL
španělská
česnek 2 stroužky
velké, drcené
červená, dlouhá, nadrobno
lehké
vývar kuřecí 500 ml
lze nahradit rybím
cizrna 400 g
1 konzerva, scezená a okapaná
čerstvý
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
kůra najemno nastrouhaná a na klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bělomasá ryba 700 g
filety z pevné bělomasé ryby, na proužky

Postup

1

Ve velké těžké pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vsypte chorizo. Za stálého míchání opékejte, 2 minuty, aby zezlátlo. Přesuňte do misky a odložte.

2

Do pánve vsypte fenykl, půl minuty opékejte, aby se rozvoněl. Přidejte cibuli a zeleninové papriky. Míchejte a 2 minuty opékejte. Přidejte brambory a opékejte 4–5 minut, občas promíchejte. Pak vsypte smíchané mleté papriky, česnek a chilli papričku a asi minutu míchejte, aby se rozvoněly (pozor, nepřipalte je!). Vlijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty odpařovat, až se mírně zredukuje. Vmíchejte rajčata, vývar, chorizo, cizrnu, bobkové listy, cukr a 1/2 petrželky a citronové kůry, osolte a opepřete. Ztlumte oheň a zvolna vařte pod pokličkou 25–30 minut.

3

Pak přidejte rybu a jemně ji vtiskněte do směsi. Vařte 10–15 minut, aby byla tak akorát provařená. Posypte zbývající petrželkou a citronovou kůrou. Podávejte s klínky citronu. Lze doplnit i pečivem a/nebo salátovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč