Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí velouté se zeleninou a pstruhem

Štědrovečerní rybí polévka v té nejluxusnější podobě! Pavel Býček vám ukáže jak připravit krémové rybí velouté, zeleninovou vložku do polévky a filátka ze pstruha.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    NA POLÉVKU

    • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
    • 50 g řapíkatého celeru
    • 30 g másla
    • 5 kuliček nového koření
    • 2 bobkové listy
    • 80 ml bílého vína
    • 600 ml rybího vývaru
    • 150 ml smetany ke šlehání špetka strouhaného muškátového oříšku
    • lístky ze 2 snítek estragonu
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA MARINOVANOU MRKEV

    • 1 pěkná mrkev, nejlépe s natí
    • 100 ml rýžového octa
    • 3 lžíce krupicového cukru

    NA BRAMBOROVÉ RAGÚ

    • 20 g másla
    • 1/2 šalotky, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nastrouhaný najemno
    • 150 g mraženého hrášku
    • 100 g předvařených brambor, na drobné kostičky

    NA FILÁTKA ZE PSTRUHA

    • 4 filátka ze pstruha (à 150 g)
    • malý svazek tymiánu
    • máslo podle potřeby

    NA DOKONČENÍ

    • snítky kopru
    • mikrobylinky a/nebo klíčky na ozdobení
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Konfitování: Vepřové s mrkví

Kapr s bylinkovou strouhankou a lehkým bramborovým salátem

Smažení & fritování: Čočka na kyselo se smaženým vajíčkem a pražskou šunkou

Přidat komentář