Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s fazolkami a zrním

Salát, který zasytí!

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namáčení
PT30M
Vaření 0:30
Salát

Ingredience

    • 200 g červené pšenice, dvouzrnky, jednozrnky, špaldy, ječných krup..., podle potřeby předem namočených (my jsme použili směs)
    • 50 g lískových oříšků, nasekaných nahrubo
    • 100 g vyloupaných bobů zahradních (bez bílých slupiček) nebo edamame
    • 200 g tenkých zelených fazolek, zbavených konců
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 bulvy fenyklu, na tenké plátky
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 3 lžíce bílého vinného octa
    • špetka cukru nebo kapka medu
    • 200 g fety či balkánského sýra, rozdrobených
    • hrst čerstvých bazalkových lístků 

Příprava jídla

1 Zrní podle potřeby namočte a uvařte podle návodu na obalu, aby bylo al dente (nebo jak je vám libo). Pak ho sceďte a zchlaďte studenou tekoucí vodou, nechte dobře okapat a rozprostřené vychladnout.

2 Mezitím opražte lískové oříšky na pánvi dozlatova. Boby a fazolky krátce povařte ve vroucí osolené vodě, fazolky by měly zůstat al dente. Zchlaďte je studenou vodou, nechte dobře okapat a spolu s fenyklem a zrním dejte do velké mísy. Na zálivku prošlehejte olej, ocet, cukr či med a sůl a pepř podle chuti (pozor, sýr je slaný!). Promíchejte ji s obsahem mísy a nechte 5 minut stát.

3 Pak rozprostřete na servírovací talíř, posypte oříšky, sýrem a bazalkovými lístky. Podle chuti dosolte a dopepřete. (Salát můžete podávat i rovnou z mísy.)

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninová polévka s fazolkami

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Sendvič s grilovaným kuřetem a fazolkami

Zapékané fazolky s mozzarellou

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

Přidat komentář