Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s kozím sýrem a medovou zálivkou

Salátové lístky, jahody, kozí sýr a medová zálivka tvoří dokonalou kompozici chutí a nastartují vás na další chody.

 

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 balení směsi listů salátu (polníček, špenát, řepné lístky apod.)
    • 6 třešňových rajčátek, omytých a rozpůlených
    • 6 jahod, omytých a rozpůlených
    • 2 snítky čerstvého tymiánu
    • 200g čerstvého kozího sýra
    • 2 lžíce sherry octa
    • 2 lžíce ořechového oleje
    • 3 lžičky tekutého medu
    • sůl
    • drcený barevný pepř
    • levandulové kvítky na ozdobu
    • opečená bageta či ořechový chléb k podávání

Příprava jídla

1 Lístky salátu zlehka promíchejte s rajčaty, jahodami a lístky tymiánu. Rozdělte je na talíře a doplňte nočky z kozího sýra.

2 Na zálivku prošlehejte sherry ocet, ořechový olej, med a špetku soli. Salát ozdobte levandulí, drceným barevným pepřem a podávejte s opečenými plátky bagety či ořechovým chlebem.

NĚCO NAVÍC

Dejte přednost směsi menších barevných a rozmanitých salátových lístků. Můžete ji navíc zpestřit listy mladých pampelišek, bylinek či kvítky sedmikrásek nebo si ji sami připravit z toho, co v danou roční dobu utrhnete na zahrádce či louce. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami

Chřest s estragonovým dresinkem

Křupavé brambůrky s česnekem a šalvějí

Vanilkové makronky s malinovou zmrzlinou

Letní francouzské menu na neděli

Přidat komentář