Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s mangem a papájou

Zelené mango a papája jsou trochu nakyslejší než ty běžné, a proto se dobře doplňují se zálivkou s rybí omáčkou. Doplníte-li salát plátky hovězí roštěné propečené medium rare, promění se z přílohy v úžasnou letní večeři. 

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 stéblo citronové trávy, nakrájené našikmo na velmi tenké plátky
    • 4 šalotky, přepůlené a nakrájené na tenká půlkolečka
    • 5 listů kafirové limety, nakrájených na tenké nudličky
    • 2 velké hrsti lístků máty
    • 2 velké hrsti lístků koriandru
    • 100g zeleného manga, nakrájeného na tenké nudličky (koupíte u některých asijských zelinářů, například v Sapě)
    • 100g zelené papáji, nakrájené na tenké nudličky
    • 50g salátové okurky, oloupané, semínka odstraněná, nakrájené na tenké nudličky
    • 2 hrsti zelených fazolek, spařené

    NA ZÁLIVKU

    • 2 stroužky česneku, rozmáčknuté plochou stranou nože a nasekané nadrobno
    • 2 dlouhé sladké červené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na tenké nudličky
    • 1 lžíce palmového cukru, nastrouhaného
    • 60ml limetové šťávy
    • 2 lžíce rybí omáčky

Příprava jídla

1 Smíchejte všechny přísady na zálivku a odložte. Na salát dejte do mísy citronovou trávu, šalotku, listy kafirové limety, mátu, koriandr, mango, papáju, okurku a fazolky. Zlehka promíchejte se zálivkou. Ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

Salsa verde

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Grilované papriky s mátou & česnekem

Grilované cukety se salátem panzanella

Glazovaná mrkev

Bylinkové máslo s mandlemi

Grilovaný rib eye steak

Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omáčkou

Přidat komentář