Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s marinovaným lososem

Tady nejvíc vyniknou křehké, čerstvě sklizené mladé kedlubny.

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 500 g marinovaného lososa, na tenké menší plátky
    • 4 hrsti rukoly, potočnice nebo šruchy (portuláku)
    • nasekaný čerstvý kopr na ozdobení

    NA SALÁT

    • 400 g kedluben, oloupaných a nakrájených na tenké nudličky
    • 2 malé bulvy fenyklu, zbavené nati, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky
    • 1 jablko, rozpůlené, zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
    • 4 červené ředkvičky, zbavené nati a nakrájené na julienne (sirky)

    NA DRESINK

    • 4 lžíce dobré majonézy
    • cca 1 lžička dijonské hořčice (podle chuti)
    • citronová šťáva a najemno nastrouhaná kůra podle chuti

Příprava jídla

1 Na dresink prošlehejte všechny uvedené ingredience.

2 V míse jemně protřeste přísady na salát. Přidejte dresink, znovu jemně promíchejte, rozdělte na talíře a hned podávejte s marinovaným lososem a rukolou nebo jiným zeleným lupením, ozdobené čerstvým koprem.

NĚCO NAVÍC
Tenhle sám o sobě skvělý salát ještě více vynikne na pohled i chuťově, když na něj použijete domácího marinovaného lososa v červené řepě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kedlubnové skleničky

Krémová kedlubnová polévka

Zadělávané smetanové kedlubny

Pečený vepřový bůček na pivu a česneku s jarními cibulkami

Kedlubnové zelí

Balzamikové kedlubny

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

Přidat komentář