Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s pečenou řepou

Z celého salátu jsou nejlepší krutony, rozhodně je nevynechávejte. Dají se připravit několik hodin předem.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Salát Středomořská

Ingredience

    • 8 malých červených řep
    • 1 hlávkový nebo římský salát
    • 4 celerové řapíky + střední listy
    • 1 červená cibule
    • 2 mladé kedlubny

    NA KRUTONY

    • 2–4 silné plátky chleba (nejlépe kořenového)
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • svazek petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA ZÁLIVKU

    • 1 lžíce kremžské hořčice
    • 2 lžičky medu
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • sůl

Příprava jídla

1 Červenou řepu zabalte do alobalu a v popelu nebo v rozehřáté troubě upečte doměkka (při 190 °C to trvá zhruba necelou hodinu). Rozbalte, nechte vychladnout a pak oloupejte a nakrájejte na úhledné klínky.

2 Na krutony natrhejte chleba na kousky velikosti sousta a na plechu je promíchejte s ostatními přísadami. Osolte a opepřete a rozprostřete do jedné vrstvy. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C dozlatova.

3 Prošlehejte přísady na zálivku a osolte ji.

4 Salát natrhejte a zeleninu nakrájejte na úhledné kousky. Zeleninu promíchejte s řepou a polovinou zálivky a rozložte spolu se salátem na talíře. Posypte krutony a pokapejte zbylou zálivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Pečené brambory

Karamelový svařák

Jelení ragú s ostružinami

Podzimní koláč podle Lindy

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Had na klacku

Jelení ragú s ostružinami

Menu na cestu z města

Přidat komentář