Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s topinambury a jablky

Topinambury zasyrova jsou křupavou lahůdkou s delikátní chutí. Spolu se sladkostí jablek, pikantní chutí ředkviček a svěžestí řapíkatého celeru salát krásně odlehčí i těžší menu.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 velké jablko, nakrájené natenko
    • 150 g menších topinamburů, vydrhnutých a nakrájených na jemná kolečka
    • 3 lžíce citronové šťávy + 1 lžička na namočení topinamburů
    • hrst semínek slunečnice
    • 1 svazek ředkviček
    • 3 stonky řapíkatého celeru
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžičky medu
    • 6 lžic olivového oleje
    • sůl
    • hrst najemno nakrájené pažitky

Příprava jídla

1 Nakrájená jablka a topinambury dejte do studené vody se lžičkou citronové šťávy, aby nezhnědly.

2 Semínka slunečnice opražte na pánvi nasucho a dejte stranou.

3 Ředkvičky a řapíkatý celer nakrájejte natenko (dobře to jde na mandolíně). V menší misce smíchejte 3 lžíce citronové šťávy, hořčici, med a sůl. Vešlehejte metličkou olej.

4 Topinambury a jablka důkladně osušte (můžete použít i salátovou odstředivku) a promíchejte s ředkvičkami a celerem. Pokapejte dresinkem, posypte opraženými slunečnicovými semínky a pažitkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Husí kaldoun se šafránem

Glazované šalotky na víně

Šťouchané topinambury

Husí galantina s kaštanovou nádivkou

Jablečné lívance se skořicí

Přidat komentář