Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s topinambury a jablky
Salát s topinambury a jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s topinambury a jablky

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 67 g
Tuky 98 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Topinambury zasyrova jsou křupavou lahůdkou s delikátní chutí. Spolu se sladkostí jablek, pikantní chutí ředkviček a svěžestí řapíkatého celeru salát krásně odlehčí i těžší menu.

Suroviny

velké, nakrájené natenko
topinambury 150 g
menší, vydrhnuté a nakrájené na jemná kolečka
+ 1 lžička na namočení topinamburů
slunečnicová semínka 1 hrst
ředkvičky 1 svazek
řapíkatý celer 3 ks
hořčice dijonská 2 PL
med 2 ČL
olivový olej 6 PL
sůl
pažitka 1 hrst
najemno nakrájená

Postup

1

Nakrájená jablka a topinambury dejte do studené vody se lžičkou citronové šťávy, aby nezhnědly.

2

Semínka slunečnice opražte na pánvi nasucho a dejte stranou.

3

Ředkvičky a řapíkatý celer nakrájejte natenko (dobře to jde na mandolíně). V menší misce smíchejte 3 lžíce citronové šťávy, hořčici, med a sůl. Vešlehejte metličkou olej.

4

Topinambury a jablka důkladně osušte (můžete použít i salátovou odstředivku) a promíchejte s ředkvičkami a celerem. Pokapejte dresinkem, posypte opraženými slunečnicovými semínky a pažitkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč