Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Venezuela

Recept naší produkční Míši Englišové, která podobný salát kdysi ochutnala ve Venezuele. Byl součástí velkého obědového talíře a Míšina rodina si jej zamilovala tak, že jej takhle připravuje i na Štědrý den.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát

Ingredience

    • 1,5 kg salátových brambor, uvařených ve slupce
    • 500–750 g mrkve, uvařené
    • 1 větší cibule, na kostičky
    • sůl
    • majonéza a řecký jogurt (množství podle chuti)

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte a společně s mrkví nakrájejte (nerezovým strunovým kráječem) na úhledné kostičky, část mrkve si nechte na ozdobení – z té pak vykrájejte takové tvary, jaké vám velikost mrkve dovolí, my jsme vsadili na stromečky.

2 Brambory, mrkev a cibuli promíchejte se solí, do směsi zlehka vmíchejte majonézu a jogurt, množství podle toho, jak máte salát rádi, pokud sušší, bude stačit po 2 lžících od obojího, ale můžete i přidat. Na míse ozdobte vykrájenou mrkví.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voňavé vánoční kakao

Vánočky do dlaně

Ovocná bowle

Rýžový kuba

Tradiční rybí polévka s hrachem

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Kapří kuličky

Krůtí pečeně na černo

Zelný salát s mrkví

Krupicové noky

Třísýrová kaše

Opilé ovoce

Domácí zmrzlina z mascarpone

Štědrý den podle Apetitu

Vánoce jinak

Přidat komentář