Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sangria s červeným vínem a ciderem

Tuhle letní variantu snadno přeměníte v podzimní či zimní – pouze nahradíte čerstvé ovoce sušeným, vynecháte cider a místo chlazení drink zahřejete.

 

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Nápoj Středomořská

Ingredience

    • 2–3 čerstvé fíky a/nebo 1 hrnek sušených
    • 2–3 čerstvé švestky a/nebo 1 hrnek sušených
    • 2–3 čerstvé meruňky a/nebo 1 hrnek sušených
    • 1/4 hrnku melasy (může být i třtinový cukr či sirup z agáve)
    • 750 ml lehkého červeného vína (např. Pinot Noir)
    • 750 ml šumivého jablečného cideru (nebo sody či perlivé vody)
    • 1 pomeranč 

Příprava jídla

1 Ovoce omyjte a nakrájejte na půlky anebo čtvrtky, jak je libo. Sušené ovoce propláchněte horkou vodou. Do velkého džbánu vložte ovoce, přidejte melasu anebo cukr či sirup a dobře promíchejte.

2 Pak malým proudem přilijte červené víno a nechte 2 hodiny (ale klidně i přes noc) vychladit.

3 Před podáváním přilijte cider nebo sodu a přihoďte oloupaný a na půlměsíčky nakrájený pomeranč. Zlehka promíchejte. Naplňte sklenice ledem a zalijte sangrií. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Perlivá bílá sangria s citrusy

Perlivá bílá sangria s okurkou a ředkvičkami

Sangria à la bufet

4x opojná sangria na letní party

20x sladké meruňky

Přidat komentář