Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sfincione

Sicilská pizza má silnější těsto, do kterého jsou jednotlivé suroviny pěkně zapečeny.

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 3-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT35M
Pečení 0:35
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 3 lžíce panenského olivového oleje + 80ml do těsta
    • 1 velká červená cibule, na tenké plátky
    • 500g třešňových rajčátek, přepůlených
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 40g italského chleba, rozmixovaného na hrubou strouhanku
    • 1 lžíce nahrubo nasekaných lístků oregana + celé na ozdobení
    • 25g sardelových řezů, okapaných
    • 60g kaškavalu, provolone nebo jiného pařeného sýra

    NA TĚSTO

    • 12g čerstvého droždí
    • 500g hladké mouky 00 + na poprášení

     

Příprava jídla

1 Na kvásek rozdrobte droždí do 325ml vlažné vody a nechte na teplém místě vzejít. Mouku smíchejte se 2 zarovnanými lžičkami soli a vlijte kvásek. Vypracujte měkké těsto, můžete přilít vlažnou vodu, je-li to potřeba. Hněťte 5 minut. Položte na čistou utěrku, potřete zlehka vodou a přikryjte další utěrkou. Nechte kynout 30 minut, až těsto zdvojnásobí objem.

2 Mezitím si připravte omáčku. Na 2 lžících oleje opečte cibuli, přidejte rajčátka, osolte, opepřete a 5 minut vařte.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Do vykynutého těsta přidejte 80ml oleje a dobře ho zapracujte. Hněťte alespoň 10 minut, až se olej zcela rovnoměrně vstřebá.

4 Z těsta rukama roztáhněte placku na obdélníkový plech vyložený pečicím papírem. Na ni navršte rajčata s cibulí, poházejte strouhankou smíchanou s oreganem, zbývajícím olejem, sardelkami a sýrem. Pečte 35 minut dozlatova. Ozdobte bylinkami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polpettine di pane

Sicilské marinované olivy

Bocconcini s petrželkou a chilli

Letní caponata

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Kuře s fenyklem a pancettou

Cannoli s limoncellem

Přidat komentář