Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicovo-mandlové hvězdičky

Křehké hvězdičky plné mandlí jsou jednoduché, rychlé a moc krásné – a výhodou je i to, že na ně spotřebujete bílky, které vám po vánočním pečení možná zbyly. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 50 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 350g neloupaných mandlí, umletých najemno
    • 400g moučkového cukru + na vál
    • 1–2 lžíce mleté skořice
    • 3 bílky 

Příprava jídla

1 Z mandlí, 250g moučkového cukru, skořice podle chuti a 2 bílků vypracujte hladké těsto.

2 Troubu předehřejte na 150°C. Těsto vyválejte na ploše poprášené moučkovým cukrem na sílu cca 5mm. Vykrájejte z něj hvězdičky o průměru 3–5cm a vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. V předehřáté troubě pečte asi 10–12 minut.

3 Zbývající bílek prošlehávejte se zbylým moučkovým cukrem, dokud nevznikne pěkná, hladká, hustá poleva. Vychladlé hvězdičky potřete polevou a nechte zaschnout. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkové rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Nepečená kokosová očka

Perníčky s marcipánem

Arašídovo-karamelové hvězdičky

6x klasické i originální cukroví

Pečeme cukroví

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, krásně voní, ale při hnětení těsta jsem musela přidat docela dost mouky, těsto hrozně lepilo

Přidat komentář