Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicový sirup

Je skvělý do svařeného vína a horkého cideru i jen tak do vody, zastudena, v podobě domácí skořicové limonády. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 600 ml sirupu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Nápoj

Ingredience

    • 200g krystalového cukru
    • 200g hnědého cukru
    • citronová šťáva podle chuti
    • 1 pomeranč, neoloupaný a na plátky
    • 4–5 svitků skořice 

Příprava jídla

1 Oba cukry rozpusťte v pánvi se silnějším dnem a nechte zkaramelizovat. Pak je zalijte 600ml vody s několika kapkami citronové šťávy, přidejte nakrájený pomeranč a skořicové svitky a nechte 20 minut provařit na mírném plameni.

2 Nechte zchladnout, přefiltrujte přes jemné sítko a naplňte do dobře vymytých lahviček. Skořici můžete, ale nemusíte vhodit do naplněných lahviček – zvýrazní se tím ještě chuť a zároveň bude sloužit jako ozdoba. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorový likér

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Ochucená citronová sůl

Opojný svařákový gel

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

23x dárek z vaší kuchyně

reklama

Přidat komentář