Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicový sirup
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 45
Do 30 minut Velmi snadné Na 600 ml sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1720 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 417 g
Tuky 1 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělý do svařeného vína a horkého cideru i jen tak do vody, zastudena, v podobě domácí skořicové limonády. 

Suroviny

krystalový cukr 200 g
hnědý cukr 200 g
neloupaný, na plátky
skořice 4 svitek

Postup

1

Oba cukry rozpusťte v pánvi se silnějším dnem a nechte zkaramelizovat. Pak je zalijte 600ml vody s několika kapkami citronové šťávy, přidejte nakrájený pomeranč a skořicové svitky a nechte 20 minut provařit na mírném plameni.

2

Nechte zchladnout, přefiltrujte přes jemné sítko a naplňte do dobře vymytých lahviček. Skořici můžete, ale nemusíte vhodit do naplněných lahviček – zvýrazní se tím ještě chuť a zároveň bude sloužit jako ozdoba.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč