Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Sladké kuře Dakgangjeong

Popis receptu: 

Sladké smažené kuře původem z Jižní Korey.

Autor: _ Cihlička
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 500g kuřečích stehenních řízků
    • sůl
    • pepř
    • 1/2 lžičky prolisovaného česneku
    • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
    • 1 lžíce rýžového vína
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • olej na smažení
    • hrst arašídů
    • sezamová semínka

    Na omáčku:

    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 3 lžíce rýžového vína
    • 2 lžíce rýžového (vinného) octa
    • 1 lžíce gochujang (červená chilli pasta)
    • 3 lžíce medu
    • 2 lžičky sezamového oleje
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžička prolisovaného česneku
    • 1 lžička strouhaného zázvoru
    • mletý pepř

     

Příprava jídla

Kuřecí řízky očistíme od blan a nakrájíme na větší kousky. Smícháme se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Necháme 30 minut odležet při pokojové teplotě.

Všechny přísady na omáčku smícháme v pánvi a přivedeme k varu. Necháme probublávat asi 4 minuty než zhoustne a vmícháme škrob.

Rozehřejeme olej a postupně, zprudka 1-2 minuty smažíme ochucené maso. Osmažené kousky vkládáme přímo do omáčky a promícháme. Podáváme posipané sezamovým semínkem a arašídy.

(FD 2017/3)

Přidat komentář