Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slané krekry s uzenou paprikou

Díky poměru surovin 1:1 jsou krekry velmi jemné a lahodné, ale také křehké. Nakládejte s nimi proto opatrně a balte je vždy až po vychladnutí.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT10M
Pečení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 100 g másla, změklého
    • 100 g polotvrdého sýra, najemno nastrouhaného (my jsme použili čedar, ale může být i gouda)
    • 1 větší žloutek
    • 1–1,5 lžičky uzené mleté papriky sůl
    • 100 g hladké mouky + na poprášení
     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. V míse utřete máslo dohladka, pak přidejte nastrouhaný sýr, žloutek, papriku a sůl. Promíchejte a po částech zapracujte do směsi mouku, až vznikne soudržné těsto. Vytvarujte dokoulenebodisku(tenseléperozvalu- je), zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 1–2 hodiny.

2 Pak těsto vyndejte, rozbalte a na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát o síle asi 5mm. Pomocí vykrajovátka s vlnitým okrajem vykrájejte obdélníčky, špejlí naznačte dírky. Krekry přeneste na plech vyložený pečicím papírem (nechte mezi nimi mírné rozestupy) a dejte péct do trouby na 10 minut, nebo dokud nejsou krekry zlatavé. Nechte vychladnout na mřížce, pak opatrně zabal- te do krabičky vyložené pečicím papírem.

NĚCO NAVÍC
Pokud vykrajovátko nemáte, můžete krekry nařezat pomocí rádýlka nebo ostrého nože. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Perníková granola

Střepy z bílé čokolády

Snadné marshmallows

Nejlahodnější jedlé dárky

Přidat komentář