OBCHOD

Slávky po italsku

"Místo pyré můžete použít loupaná rajčata z konzervy, která rozvaříte. Italsky se jmenují pomodori pelati a já miluju odrůdu San Marzano z oblasti Kampánie. Stačí je asi 10 minut povařit a potom rozmačkat vidličkou," radí autorka receptu, Zdeňka Pohlreichová.

Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 0:10

Ingredience

    • 2kg slávek
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1,5 hrnku (375ml) rajčatového pyré (passaty)
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 6 lžic bílého vína
    • špetka chilli koření
    • malý svazek hladkolisté petrželky
    • čerstvá bílá bagetka k podávání 

Příprava jídla

1 Otevřenými slávkami poklepejte, a když se nezavřou, vyhoďte je. Zavřené čerstvé slávky okartáčujte, odtrhněte ‚vousky‘ a propláchněte je pod studenou vodou. Vložte je do velkého hrnce, přidejte čes- nek a zalijte cca 60ml vody.

2 Opepřete, přiklopte a zprudka přiveďte k varu. Ztlumte na střední plamen a vařte 2 minuty. Mušle by se měly otevřít. Neotevřené mušle vyhoďte. Zbylé vyjměte děrovanou sběračkou do cedníku.

3 Do rendlíku dejte rajčatové pyré, ocet, bílé víno a špetku chilli koření. Zřeďte trochou tekutiny z hrnce po mušlích (ne ze dna, aby v jídle nebyl písek) a přiveďte k varu. Vařte 2 minuty, aby se chutě pro- pojily, ochutnejte, případně dosolte.

4 Mušle přendejte na servírovací mísu. Zalijte připravenou omáčkou a posypte nasekanými lístky petrželky. Dochuťte pepřem a podávejte horké s bílým pečivem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapustové karbanátky s jablečnou kaší

Dýňová caponata & pečená kuřecí prsa

Koprovka s pošírovaným vejcem

Buchtičky se šodó

Přidat komentář