Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená ryba v bylinkové krustě

Treska obecná a treska tmavá jsou první volbou, když chcete rychle uvařit chutný rybí pokrm. Dobře se s nimi pracuje, nerozpadají se a jsou výtečné na chuť. Nejlepší je koupit je chlazené. 

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Smažení 0:08
Maso

Ingredience

    • 600g filetů pěkné bělomasé ryby (např. tresky)
    • mořská sůl
    • 100g toustového chleba
    • 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
    • 2 lžičky tymiánových lístků
    • 2 lžičky bazalkových lístků
    • 2 lžíce hladkolisté petrželky
    • hladká mouka na obalení
    • 2 vejce
    • 50g přepuštěného másla (viz Něco navíc) 
    • bramborová kaše a mražený hrášek prohřátý na másle k podávání

     

     

Příprava jídla

1 Rybu osolte. Rozmixujte chleba, citronovou kůru a bylinky na ochucenou strouhanku. Porce ryby obalte v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Tu dobře přitiskněte.

2 Smažte na přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s kaší a hráškem.

NĚCO NAVÍC

Na přepuštěné máslo zvolna zahřívejte v rendlíku kostku másla asi 8 minut a postupně sbírejte pěnu. Nepřipalte je! Nakonec přelijte přes plátýnko. V lednici přepuštěné máslo vydrží několik měsíců. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Halibut na másle s koprovým pestem

Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích

Pstruh s jablky

Losos na paprice s bramborami

reklama

Přidat komentář