Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené sýrové jednohubky

Smažák jako jednohubka, to je nejvíc! Jen vás čeká rozhodování, jestli sousto namočit do brusinek, nebo do tatarky. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 3 hermelíny (à 100g), nakrájené na kousky
    • 1 lžíce mléka nebo podle potřeby
    • 2 vejce
    • hladká mouka podle potřeby 
    • domácí strouhanka na obalení 
    • rostlinný olej na smažení 
    • nakládané brusinky k podávání 
    • bageta k podávání

    NA DOMÁCÍ TATARKU

    • 100 g majonézy
    • 3 lžíce nasekané pažitky
    • 2 lžíce najemno nasekaných nakládaných okurek
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu.

2 Z mléka, vajec a mouky ušlehejte těstíčko o hustotě těsta na palačinky. Obalte v něm sýr a pak ve strouhance a postup ještě jednou zopakujte, aby byl obal silnější a sýr při smažení nevytékal.

3 V hlubší pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a sýr smažte dozlatova. Podávejte horké, s brusinkami a tatarkou, doplněné bagetou.

NĚCO NAVÍC

Lepší je málo uzrálý tužší hermelín, který se tolik neroztéká, a i dvojí obalení má svůj význam. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové tyčinky se slaninou

Masová pomazánka

Sendviče s uzeným kuřetem

Bůček na chlebu

Chilli sýrový dip s tortillovými lupínky

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář