
Snadné máslové kari kuře
Do hodiny na stole.
Ingredience
- 500 g prsních kuřecích řízků, na kostky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
- 2 stroužky česneku, prolisované
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- 40 g másla
- 1 velká cibule, nakrájená najemno
- 3 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 150 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání (33%)
- 2 lžíce jemně mletých mandlí
- hrst lístků koriandru a vařená rýže
- basmati k podávání
Příprava jídla
1 Nakrájené kuřecí kousky vložte do misky a obalte je ve směsi kurkumy, zázvoru, česneku, citronové šťávy a 1/2 lžičky soli. Misku přetáhněte potravinářskou fólií a maso nechte 15 minut marinovat.
2 Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm cibuli 10 minut, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. Pak přidejte kari pastu a rajčatový protlak, promíchejte a společně vařte 3 minuty. Přidejte kuře a opékejte dozlatova. Přilijte vývar, smetanu, přidejte mleté mandle a vařte na malém plameni 10 minut. Posypte koriandrem a servírujte s rýží basmati.
NĚCO NAVÍC
Místo smetany můžete použít bílý smetanový (10%) jogurt s mletými mandlemi – přimíchejte je do 150 g jogurtu pokojové teploty. Ten pak na závěr opatrně po lžičkách přidejte do omáčky, která nesmí být vroucí, jinak se srazí. Povařte jen pár minut za stálého míchání a sejměte z ohně.
Přidat komentář