Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Skvělé klobásky nejen k snídani! Můžete je třeba i zapéct (zkuste v Anglii populární ‚žábu v díře‘) nebo si ji dát s pečenou zeleninou.

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Na cca 1 kg klobásek
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
P
Maso

Ingredience

    • 700 g vepřové plece
    • 300 g vepřového bůčku (bez kůže)
    • 1,5 g mletého bílého pepře
    • 1 g sušené šalvěje
    • 0,3 g mletého zázvoru
    • 0,5 g mletého muškátového oříšku
    • 0,7 g mleté pálivé papriky
    • 13 g mořské soli
    • skopová střívka, očištěná a připravená k plnění (viz Domácí klobásky krok za krokem)

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na kousky a namelte nahrubo. Koření promíchejte ve 100ml ledové vody spolu se solí a tuto směs postupně vpracujte do mletého masa. Směs upěchujte do mísy a nechte přes noc odležet v lednici. 

2 Druhý den maso znovu umelte, tentokrát na hrubost 6mm a dejte po umletí znovu na 2 hodiny vychladit do lednice,

3 Připravenou hmotu naplňte do skopových střívek a tvořte zmáčknutím klobásky o délce zhruba 15 cm. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí klobásky Františka Kšány ml.

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Minestrone s klobáskami

Daňčí klobásy

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Snídaně v anglickém stylu

Přidat komentář