Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sobotní salát z trhu

Snad v žádném státě nedbají jeho obyvatelé o své zdraví (a také o tělo) tak, jako v Kalifornii, kde jsme se inpirovali. Jí a vaří se tam lokálně, zdravě, z čerstvých a nejlépe také bio surovin. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát

Ingredience

    • 1 hrnek dlouhozrnné rýže natural
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 400g konzerva cizrny, propláchnuté a okapané
    • 1 lžíce směsi koření ras el hanout (koupíte např. na www.koreni.cz)
    • 1 střední okurka
    • 4 velká žlutá rajčata či 8 malých
    • 5 ředkviček
    • 1 fenykl
    • 150g lusků mladého cukrového hrášku
    • 300g stonkové brokolice nebo malých růžiček brokolice (uvařených na skus)
    • 1/4 hrnku pistácií, vyloupaných, opražených a nasekaných

    NA ZÁLIVKU

    • 1/2 hrnku hustého bílého jogurtu + 1/2 hrnku zakysané smetany
    • dužina z 1 avokáda
    • 1–2 hrsti bazalkových listů
    • 3/4 lžičky sušeného estragonu
    • 2 stroužky česneku
    • 2 lžíce panenského olivového oleje + navíc k podávání
    • 1 lžíce citronové šťávy 
     

Příprava jídla

1 Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu na skus. Slijte a dejte stranou.

2 V pánvi rozehřejte olej, přisypte cizrnu a zprudka ji opékejte za stálého míchání dozlatova. Přidejte špetku soli a směs koření a ještě chvíli opékejte, jen aby se koření rozvonělo a cizrna se v něm obalila. Odstavte a odložte.

3 Na zálivku dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

4 Okurky, rajčata a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Fenykl nakrájejte na půlměsíčky a cukrový hrášek na proužky.

5 Polovinu zálivky rozetřete na část servírovací mísy (zbylou dejte do mističky), na druhou polovinu talíře vsypte rýži, vše zakápněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Rozložte na ni nakrájenou zeleninu, posypte cizrnou, přidejte stonky brokolice a posypte pistáciemi. Znovu zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a podávejte se zbylým
dresinkem a křupavou bagetou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svěží zapečené nachos

Sendvič s krémovou kukuřicí

Jambalaya

Limetový páj

Pečené vepřové s jablečným salátem

Krabí placičky

Cosmopolitan

reklama

Přidat komentář