Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šoulet s hlívou

Těší nás, že máte luštěniny stejně rádi jako my v redakci. Ze všech došlých receptů na pokrmy z luštěnin jsme nakonec vybrali netradiční šoulet s hlívou od Aleny Hornychové z Prahy.

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ namočení přes noc
PT45M
Vaření 0:45
Česká

Ingredience

    • 250 g středních krup
    • 250 g zeleného hrachu
    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená na tenké proužky
    • 1 červená cibule, nakrájená na tenké proužky
    • 300 g hlívy ústřičné, nakrájené na kousky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • 4 snítky čerstvé majoránky

Příprava jídla

1 Kroupy a hrách nasypte zvlášť do dvou hrnců, zalijte studenou vodou a nechte namočené přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Slijte a zalijte čistou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vařte na mírném plameni doměkka, u krup to trvá kolem 30 minut, u hrachu 35–45 minut. Hotové slijte.

2 Na másle opečte všechnu cibuli dosklovita. Přidejte hlívu, osolte a poduste ještě 15 minut doměkka, ale dokřupava. Pak promíchejte s hrachem a kroupami, přidejte česnek, osolte a opepřete a ozdobte čerstvou majoránkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrachovka

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Zamilujte si luštěniny

Salát z černé rýže s naklíčeným hrachem

Přidat komentář