Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety cacio e pepe

Těstoviny ‚cacio e pepe‘ (čtěte kačio e pepe, v překladu znamená sýr a pepř) jsou naprostou klasikou a také dokonalou ukázkou jednoduchosti italské kuchyně. 

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 400 g dlouhých těstovin, nejlépe bucatini, makarony nebo špagety
    • 4 lžíce másla
    • sůl
    • 1,5 lžičky čerstvě drceného pepře
    • 100 g strouhaného parmazánu
    • 50 g strouhaného sýra pecorino
    • po 1–2 hrstech rukoly a bazalky
    • citronová kůra podle chuti

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente. Slijte je a uchovejte si 3/4 hrnku vody z vaření.

2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte pepř a promíchejte. Přidejte trochu vody z těstovin, těstoviny a zbylé máslo. Odstavte, přidejte oba sýry a těstoviny míchejte, dokud se sýry neroztečou. Pak vmíchejte rukolu, bazalku a nastrouhanou citronovou kůru. Dochuťte solí a případně ještě nařeďte vodou z těstovin. Podávejte ozdobené bazalkou, citronovou kůrou a pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s česnekem

Focaccia s červenou cibulí

Kalamáry s hráškem na víně

Penne all’amatriciana

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Lilek a cukety a papriky z pánve

Krémová polenta s mascarpone

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Přidat komentář