Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Špecle se špenátem a smetanou

Popis receptu: 

Snadný a chutný recept na špenátové špecle.

Autor: Michaela .
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6 porcí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Máslo - 40 g

    Listový špenát - 500 g (může být mražený)

    Hladká mouka - cca 2 lžíce

    mléko - cca 200 ml

    kysaná smetana - 1 kelímek

    Vaječné špecle - 500 g (např. sušené z Lidlu)

    Sýr dle chuti - např. cheddar, niva, parmazán, eidam

    Sůl, pepř, česnek - na dochucení

     

Příprava jídla

V hrci rospustíme máslo, přidáme listový špenát, lehce osolíme a prohřejeme. Když je špenát změklý, zaprášíme moukou a chvíli opekáme. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a prohříváme do zhoustnutí. Nakonec přidáme kysanou smetanu, prohřejeme a případně dochutíme solí, pepřem nebo česnekem. Omáčku promícháme s uvařenými špeclemi dle návodu a posypeme sýrem.

Přidat komentář