Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Báječný předkrm či lehká večeře

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1M
Vaření 0:01
Chuťovka Balkánská

Ingredience

    • 500 g mladého (baby) špenátu
    • 80 g loupaných mandlí, opražených
    • 3 hrsti mátových lístku
    • 1 lžíce nastrouhané kury z biocitronu
    • 1 lžíce citronové štávy
    • morská sul a cerstve mletý barevný
    • pepr
    • 280 g reckého jogurtu + další k podávání
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • drobné bazalkové lístky na ozdobení
    • libanonský nebo chléb pita k podávání

     

Příprava jídla

1 Špenát ponořte na 30 sekund až 1 minutu do vroucí osolené vody, aby zavadl. Slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat a pak dobře vymačkejte.

2 Do kuchyňského robotu dejte mandle a rozmixujte je najemno. Přidejte vymačkaný špenát, mátu a citronovou kuru a štávu. Osolte, opepřete a rozmixujte najemno. Přidejte jogurt a olivový olej a znovu krátce promíchejte. Dejte zhruba na hodinu vychladit do lednice.

3 Špenátový dip přendejte do servírovací misky, ozdobte jogurtem a bazalkovými lístky. Podávejte s rozpečeným libanonským chlebem pokrájeným na trojúhelníky.

NĚCO NAVÍC

Čím kratší tepelná úprava, tím pro mladý špenát lépe – ideální je hlídat okamžik, kdy lístky pri spařování získají jasnější barvu, a v té chvíli ho zchladit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ředkvičkový salát s pomerančem

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Asijský salát s mrkví a paprikou

Krůtí polévka s čočkou a kopřivami

Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

Mrkev s cizrnou po marocku

Trojcibulový dip

30 špenátových receptů

Lehce a zdravě

Přidat komentář