Báječný předkrm či lehká večeře. Špenátovo-mandlový dip s jogurtem vám padne vhod zejména po sparném letním dnu. Je báječně osvěžující a díky sýru lahodně krémový.
Suroviny
Postup
Špenát ponořte na 30 sekund až 1 minutu do vroucí osolené vody, aby zavadl.
Slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat a pak dobře vymačkejte.
Do kuchyňského robotu dejte mandle a rozmixujte je najemno.
Přidejte vymačkaný špenát, mátu a citronovou kuru a štávu. Osolte, opepřete a rozmixujte najemno.
Přidejte jogurt a olivový olej a znovu krátce promíchejte. Dejte zhruba na hodinu vychladit do lednice.
Špenátový dip přendejte do servírovací misky, ozdobte jogurtem a bazalkovými lístky.
Podávejte s rozpečeným libanonským chlebem pokrájeným na trojúhelníky.
NĚCO NAVÍC
Čím kratší tepelná úprava, tím pro mladý špenát lépe – ideální je hlídat okamžik, kdy lístky pri spařování získají jasnější barvu, a v té chvíli ho zchladit.