Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Spicy dýňový cheesecake s karamelovými sušenkami

Popis receptu: 

Tahle láska se zrodila v době, kdy jsem byla posedlá dýňovými experimenty. Přítel miluje cheesecake, takže volba, co zkusit z dýně byla jasná.

Autor: Vlaďka Kučerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Sušenkový základ:
    300g Lotus sušenek
    60g másla

    Náplň:
    375g sýru Philadelphia Original
    400g zakysané smetany 15%
    4 polévkové lžíce datlového sirupu
    2 sáčky vanilkového cukru
    2 polévkové lžíce třtinového cukru
    3 polévkové lžíce skořice
    3 polévkové lžíce Aladinova koření
    4 ks vajec
    4 polévkové lžíce dýňového pyré
    pár kapek vanilkové esence

    Ozdobení:
    60g dýňových semínek
    1 polévková lžíce třtinového cukru
    špetka Aladinova koření
    pár kapek vanilkové esence

     

Příprava jídla

1. Dáme nahřát troubu na 150 stupňů. Sušenky v mixéru na jemno rozemele spolu s máslem. Vzniklou směs namačkáme do klasické dortové formy, která je vyložená pečícím papírem. Pokud vám vystačí sušenková směs, je dobré si asi dvě hrsti směsi nechat na ozdobení. Pečeme zhruba 10 minut.
2.Všechny ingredience na náplň spolu smícháme do hladké směsi. Tu nalejeme na upečený korpus. Teplotu trouby snížíme na 150 stupňů a dáme péct cheesecake. 
3. Upečený je tehdy, pokud kraje jsou tuhé a střed lehce třaslavý.
4. Semínka lehce upražíme na sucho na pánvi, přidáme cukr, koření a esenci a necháme spojit. Vzniklou směs rychle přeneseme na pečící papír a necháme zatuhnout. Poté jí krátce rozmixuje. 
5. Upečený cheesecake ozdobíme směsí ze sušenek a dýňových semínek.

Přidat komentář