Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stádo čokoládových sobů

Pečte na Vánoce s dětmi! Kreativitě se meze nekladou. Muffiny mohou proměnit v soby i čerty. 

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT22M
Pečení 0:22
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 200 g tmavé čokolády, nalámané na kousky
    • 200 g másla
    • 200 g třtinového cukru
    • 2 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 250 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku

    NA POLEVU

    • 200 g tmavé čokolády 
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 50 g moučkového cukru

    NA ZDOBENÍ

    • 24 peciček bílé čokolády
    • cukrová poleva v tubě (čokoládová), např. Dr. Oetker
    • 12 peciček mléčné čokolády
    • 12 červených lentilek
    • 1 balení malých slaných preclíků

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Dvanáct silikonových formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu spolu s máslem a cukrem a 100 ml horké vody. Míchejte, dokud se vše nespojí do hladké hmoty. Odstavte a nechte zchladnout.

2 Do zchladlé čokoládové hmoty zašlehejte vejce a vanilkový extrakt. Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a směs rozdělte do papírových košíčků. Pečte 20–22 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Nechte vychladnout.

3 Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu na polevu a poté do ní vmíchejte smetanu a cukr. Nechte trochu vychladnout, čokoládou potřete muffiny a ozdobte je – z bílých peciček udělejte oči, cukrovou polevou nakreslete zorničky, hnědé pecičky a lentilky použijte na nos, preclíky na parohy a zuby.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Perníkové stromečky

Skořicoví sněhuláci

Vánoční pečení v Čechách i ve světě

reklama

Přidat komentář