Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Studené omáčky ke steaku

Majonéza zaoblí štiplavou ostrost dijonské hořčice a estragon dodá francouzský šarm. Remuláda, jemná a elegantní variace na tatarku, je výborná nejen k masu, ale bude vám chutnat i jen tak na hranolkách. Salsa má úžasnou, lehce nasládlou chuť, přiostřenou chilli papričkou. Ke steaku vedle ní není potřeba už nic dalšího, jen kousek bagety.

 

 

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Studená omáčka a dip

Ingredience

    HOŘČIČNÝ DIP

    • 6 lžic majonézy
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce nasekaného estragonu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    REMULÁDA

    • 6 lžic majonézy
    • 1 lžíce kaparů
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • mořská sůl podle chuti

    LATINSKOAMERICKÁ SALSA

    • 1 zelená paprička jalapeño, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
    • 1 zralé mango, zbavené pecky, oloupané a nakrájené na kostičky
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
    • 1/2 malé červené cibule, na plátky
    • 8 třešňových rajčátek, nakrájených na čtvrtky
    • 1/4 salátové okurky, na malé kostičky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • sůl podle chuti

Příprava jídla

HOŘČIČNÝ DIP

Promíchejte všechny přísady. Podle chuti solte a opepřete.

 

REMULÁDA

Promíchejte přísady na remuládu, ochutnejte a případně osolte.

 

LATINSKOAMERICKÁ SALSA

Promíchejte všechny přísady na salsu a podle chuti osolte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Steak z roštěnky a lišková omáčka

Rumpsteak a omáčka Ambiente

Ochucená másla

Bramborové hranolky z trouby & další přílohy ke steaku

Přidat komentář