Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sušenky s mléčnou čokoládou

Sušenky nezapomeňte osolit a množství se nebojte, sůl je přesně to, co jim dodá na zajímavosti.

Vydání: 2016/3
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 225g másla, rozpuštěného
    • 150g třtinového cukru
    • 115g krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 210g hladké mouky
    • 2,5 lžíce sušeného mléka
    • 1 lžička soli
    • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    • 1/4 lžičky jedlé sody
    • 240g mléčných čokoládových peciček nebo nasekané mléčné čokolády 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. V míse promíchejte máslo a oba cukry, přidejte vejce a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.

2 Vmíchejte mouku, sušené mléko, sůl, kypřicí prášek a jedlou sodu, jen aby se směs spojila. Nakonec vmíchejte čokoládové pecičky.

3 Z hmoty tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem kopečky, nejlépe to jde pomocí lžíce na zmrzlinu. Nechte mezi nimi dostatečné rozestupy! Pečte asi 10 minut dozlatova, uvnitř by měly zůstat měkké. Nechte zcela vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Pokud máte rádi měkké sušenky, uberte zhruba lžíci mouky. Budete tak mít křupavé okraje, ale měkký střed. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodový shake

Krupicové flameri s tvarohem do skla

Sendvič s krůtí šunkou a mrkví

Řezy Florida

Puntíkatý dort

reklama

Přidat komentář