Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svatební pusinky

Žádná svatba na obzoru? Upečte tohle cukroví i při jiné příležitosti. Úspěch bude mít vždycky!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení
PT1H10M
Pečení 1:10
Cukroví

Ingredience

    NA MANDLOVÉ TĚSTO

    • 150 g másla o pokojové teplotě, nakrájeného na kostičky
    • 95 g moučkového cukru, prosátého přes jemné sítko
    • 30 g mandlové mouky
    • špetka soli
    • semínka vyškrábnutá z 1/4 vanilkového lusku
    • 1 vejce
    • 250 g hladké mouky, prosáté přes jemné sítko

    NA PUSINKY

    • 4 bílky
    • 250 g krupicového cukru

    NA RYBÍZOVÝ ZÁKLAD

    • 4 žloutky
    • 70 ml rybízového pyré, protřeného přes síto
    • 1/4 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • 70 g krupicového cukru
    • 50 g másla

    NA KRÉM

    • 100 g změklého másla
    • 200 g rybízového základu o pokojové teplotě
    • moučkový cukr podle chuti

Příprava jídla

1 NA MANDLOVÉ TĚSTO Máslo vložte do mísy robotu a šlehejte, dokud nebude hladké a nadýchané. Potom přidejte cukr, mandlovou mouku, sůl a vanilková semínka. Nakonec zapracujte vejce a prosátou mouku a nechte robot míchat, dokud těsto nezačne tvořit soudržnou kouli. Pak je zabalte do potravinářské fólie a nechte nejméně 2 hodiny chladit v lednici.

2 NA PUSINKY Troubu předehřejte na 100°C. Plech s nižším okrajem vyložte pečicím papírem. Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být hladký a lesklý a při vytažení šlehací metly robotu by měl tvořit pevné a pružné špičky. Bude to trvat zhruba 8 minut. Sněhem naplňte sáček s řezaným nástavcem a stříkejte jím špičky sněhu na plech. Takto připravené pusinky sušte v troubě 2 hodiny a potom je nechte dokonale vychladnout.

3 NA RYBÍZOVÝ ZÁKLAD Všechny ingredience vložte do misky a nad vodní parou za stálého míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne. Nechte za občasného promíchání úplně vychladnout a ztuhnout.

4 Teplotu v troubě zvyšte na 180°C. Vychlazené mandlové těsto vyválejte na plát o síle asi 4mm a vykrajujte z něj kolečka o stejném průměru, jako mají pusinky. Pečte dozlatova, bude to trvat jen pár minut. Nechte dokonale vychladnout.

5 NA KRÉM Máslo šlehejte, dokud nezesvětlá, a pak do něj vmíchejte prošlehaný rybízový základ. Pozor, máslo i rybízový základ by měly mít stejnou teplotu! Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti, ještě jednou prošlehejte a vzniklý krém použijte ke slepování koleček a pusinek.

6 Na každé kolečko z mandlového těsta cukrářským sáčkem stříkněte trochu rybízového krému a nahoru posaďte pusinku. Nechte zatuhnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

Sušenky na špejli

Nepečený malinový cheesecake do skleničky

Třípatrový svatební dort

Vaše sladké ano

Přidat komentář