Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestky ve slanině

Švestky v kabátku ze slaniny se rychle stanou žhavými favority vašich oslav!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 30 kusů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 30 celých mandlí, loupaných
    • 30 sušených švestek bez pecek, propláchnutých horkou vodou
    • 250–300ml portského vína nebo sherry (použít můžete i rum či dezertní víno)
    • 30 tenkých plátků slaniny (pokud použijete španělský jamon nebo italské prosciutto, kupte raději 60 plátků) 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Mandle nasucho opražte na pánvi. Nechte zchladnout a pak jimi naplňte švestky – do každé dejte namísto pecky jednu mandli. Švestky dejte do misky, zalijte portským a nechte alespoň půl hodiny marinovat.

2 Každou švestku poté obalte ve slanině a spíchněte párátkem. Rozložte na plech a dejte péct, dokud slaninka nebude pěkně křupavá. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Půlnoční maso

Opilý cheesecake

Crostini s hovězí šunkou

Rolky ze sušené šunky

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Mejdan roku!

Přidat komentář