Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tabbouleh z bulguru

Klasický arabský salát tabbouleh se hodí do parných letních dnů, s příchodem těch chladnějších oceníte naši verzi s bulgurem. Díky bulguru je sytý, díky rajčátkům šťavnatý a díky ředkvičkám křupavý. Co chtít od salátu víc! 

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odložení
P
Salát

Ingredience

    • 120g bulguru
    • 3 špetky kajenského pepře + 2 špetky mleté skořice + 3 špetky mletého nového koření
    • šťáva z 1 velkého citronu
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 10 třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 10 ředkviček, na tenká kolečka
    • 3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • po 50g lístků hladkolisté petrželky a máty, nasekaných 

Příprava jídla

1 Bulgur důkladně 2–3x propláchněte vodou. Sceďte a v míse zalijte 180 ml vroucí vody, zakryjte potravinářskou fólií či natěsno přiklopte a nechte stát 15 minut. Pak ho tak, jak je, včetně případné vody, smíchejte s kajenským pepřem, mletou skořicí, novým kořením, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte mořskou solí a opepřete. Zakryjte a nechte přibližně hodinu stát, aby bulgur změkl.

2 Ke změklému bulguru přisypte rozpůlená rajčátka, plátky ředkviček, nakrájené jarní cibulky a nasekané bylinky. Salát zlehka promíchejte a podávejte teplý, ale dobrý je i zastudena. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecký salát s cizrnou a rýží natural

Zelená pšenice s fenyklem

Přidat komentář