Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tarhoňa s baby špenátem a sušenými rajčaty

Popis receptu: 
  
   Snadné, rychlé, perfektní pro lehkou letní večeři.
   
Autor: Helena Procházková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: minut 0:15

Ingredience

    • Tarhoňa 150g
    • Baby špenát 130g 
    • Rajčata sušená naložená v oleji
    • Cibulka 1 malá
    • Česnek 2 stroužky
    • Olivový olej extra panenský 1 lžíce
    • Sůl himalájská 

Příprava jídla

 

1. Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nadrobno, po 2 minutách přidáme drcené stroužky česneku. Minutu orestujeme. Poté přihodíme nakrájená rajčata, až se po chvíli rozvoní dodáme proprané špenátové listy, mírně osolíme a přiklopíme pokličkou.

2. V momentu varu v hrnci vedle vsypeme tarhoňu do osolené vody. Vaříme 8 minut.

3. Vše vyjde akorát. Přecedíme těstoviny a v míse smícháme s hotovým špenátem (přebytečnou tekutinu je dobré vymačkat děrovanou naběračkou). Podáváme sypané parmazánem.

reklama

Přidat komentář