Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Do náplně můžete dát místo uherského salámu nějaký italský, ale klidně i španělské chorizo. 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 200g velkých těstovinových mušlí (conchiglioni giganti, prodává např. Kaufland)
    • sůl
    • 200g uheráku nebo jiného podobného salámu, tence nakrájeného
    • 1/2 červené cibule, nakrájená na plátky
    • 700g balení rajčatového pyré (passaty)
    • 500g ricotty
    • 2,5 hrnku strouhané mozzarelly nebo sýra na pizzu
    • 2 hrsti bazalkových lístků, natrhaných
    • hrst rukoly k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.

2 Mezitím, co se těstoviny vaří, rozehřejte nepřilnavou pánev. Přidejte salám a cibuli a opékejte asi 5 minut, až cibule změkne a salám zezlátne. Vypněte.

3 Nalijte passatu do pekáče nebo zapékací nádoby (zhruba o objemu 2 litry). Smíchejte salámovou směs z pánve s ricottou, 2 hrnky strouhané mozzarelly a s bazalkou. Směsí naplňte těstovinové mušle a rozložte je do pekáče. Posypte zbylým sýrem a pečte 20 minut dozlatova. Podávejte s rukolou. 

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

RIGATONI S CIZRNOU A CHORIZEM

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opékejte na něm 1 klobásku chorizo nakrájenou na kostičky asi 3 minuty dokřupava. Děrovanou sběračkou vyberte z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.

2 Do uvolněné pánve dejte 1 cibuli, nakrájenou nadrobno, a opékejte 4 minuty, až změkne. Přidejte 2 nasekané stroužky česneku a míchejte ještě asi minutu. Přidejte 250ml drůbežího vývaru250 ml suchého bílého vína a 400g konzervu cizrny, scezenou a propláchnutou. Osolteopepřete a přiveďte k varu.

3 Přilijte 250ml smetany ke šlehání a vařte cca 12 minut, až omáčka trochu zredukuje. Ztlumte, přidejte 100g strouhaného parmazánu a míchejte ještě minutu. Vypněte a vmíchejte hrst nasekané bazalky.

4 Mezitím uvařte 400g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, promíchejte s omáčkou a posypte chorizem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rotelle se slaninou a hráškem

Domácí ravioly s mascarpone, cuketou a šalvějí

Letní bolognese

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

18x originální těstoviny

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvely recept:)

Přidat komentář